Over ons

Wij zijn Rian Verbeek – de Lincel, Gonny Wagner en Lisbeth Jørgensen Veillat, de drie kunstenaars achter de RV Galerie.

RV Galerie & Atelier is door Rian in 2012 opgericht, toen als Galerie Steigerart omdat steigerhout haar voorkeursmateriaal was. Sindsdien heeft de kunst van Rian zich ontwikkeld naar een zeer veelzijdig materiaalgebruik. Mede daarom werd het naam veranderd in RV Galerie en Atelier, wat beter overeenkomt met het huidige aanbod en gebruik van het winkelpand op van Limburg Stirumstraat 17 te Noordwijk-Binnen.

In de tegenwoordige opzet is Rian de eigenaresse en Gonny en Lisbeth zijn vaste exposanten en exploitanten. Er is altijd minstens een van ons drie aanwezig tijdens de openingsuren.

Hieronder volgt een kleine, persoonlijke introductie. Mocht u meer willen weten, kunt u de link naar de website van de kunstenaar volgen.

Rian Verbeek – de Lincel
Profiel-foto van Rian, met achtergrond “Experimenteren met materiaal en ondergrond. Willen onderscheiden, opvallen. Hang naar natuur en zijn kleuren. Het lef hebben op zoek te gaan naar uitdagingen. Verder willen ontwikkelen, met als doel figuratieve schilderkunst te mengen met een vleugje abstract.”
Website: www.rianverbeek.com

Gonny Wagner
Profiel-foto van Gonny, met achtergrond “Oude schildertechnieken toegepast op nieuwe onderwerpen. Kernwoorden zijn licht, donker, koud, warm en contrast. Gebruikmakend van olieverf, paneel en zwarte lijsten. Werken zijn divers: stillevens,  markante verlaten gebouwen, naakten en portretten. Vaak geschilderd in bruine zachte tinten, maar ook in kleur.”
Website: www.gonnywagner.nl

Lisbeth Jørgensen Veillat
Profiel-foto van Lisbeth, met achtergrond“Aarde, metaal, vuur. Materialen bewerkt met de hand, door de hand. Vies worden, de materialen ruiken, gefascineerd zijn door de gereedschappen. Er bestaat geen einde aan het werkproces waaruit vormen zich ontwikkelen, slechts nu en dan pauzes. De kunstwerken zijn louter momentopnames van een doorlopend proces. Creëren in een flow.”
Website: www.lisbethjveillat.eu